П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

Укрзалізниця має намір купити обладнання в 5 разів дорожче

Залізничний державний монополіст ПАТ “Укрзалізниця” має намір закупити у Каховського заводу рейкозварювальні машини загальною вартістю 156 млн грн.

Було проведено чотири окремих лота на закупівлю чотирьох рейкозварювальних самохідних машин КСМ-007. Кожна одиниця КСМ-007 обійдеться УЗ в 38,99 млн грн. При цьому рейкозварювальна машина КСМ-007 являє собою зварювальний комплекс на базі вантажівки DAF FX 105.

Вартість самого тягача DAF FX 105 на ринку становить близько 2,75 млн. Грн. Так що ціна зварювального комплексу і пристосування для пересування по рейках становить понад 36,2 млн грн.

“У цей час в Росії виготовляють аналогічні рейкозварювальні машини МСК-01, які також розміщені на шасі DAF. Однак їх вартість озвучена виробниками на рівні 7,5 млн грн. за одиницю (за нинішнім курсом). Або в 5 разів дешевше, ніж купує рейкозварювальні машини “Укрзалізниця”, – зазначає видання.

Як повідомлялося, Укрзалізниця планує в 2019 році декілька етапів підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення, пояснюючи це своїми збільшеними витратами.

Залишити відповідь