П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПолітикаУкраїна

Порошенко про воєнний стан: На жаль, не вдалось повернути полонених моряків

Президент Петро Порошенко зазначив, що протягом воєнного стану не вдалось, зокрема, звільнити захоплених росіянами українських моряків.

Про це він сказав на засіданні Ради національної безпеки і оборони у середу.

“На жаль, не все вдалося (протягом воєнного стану – УП). Перш за все, не вдалося повернути додому 24 моряка ВМС України”, – сказав Порошенко.

Він передав полоненим українцям слова підтримки від себе і членів РНБО та запевнив, що Україна робитиме все можливе для їхнього звільнення.

“Україна сьогодні з вами, хлопці. І дуже важливо, що 22 з вас чітко заявили, що вони є військовополонені“, – наголосив президент.

Він запевнив, що “Росія вчинила акт агресії і буде за це відповідати”.

“І ми зробимо все можливе, щоб ви (захоплені моряки – УП) якнайшвидше опинились в Україні, вдома. Це слова підтримки і членам ваших родин, я зустрічався з вами, і низький уклін і велика подяка вам за таку мужню і патріотичну позицію”, – додав Порошенко.

Нагадуємо:

26 грудня на засіданні РНБО Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу”, разом із 22 моряками та 2 співробітникам СБУ.

СБУ та військова прокуратура оголосили підозри прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

Залишити відповідь