Четвер, 28 Березня, 2024
РозвагиСуспільство

5 коктейлів, які можна приготувати вдома на Новий рік

Запорука вдалого свята – це гарна компанія та смачні напої.

Чим пригощати гостей, аби не провести весь день на кухні? Про цікаві рецепти пише журнал The Village.

Пунш: використовуйте будь-які ягоди, що є під рукою, навіть заморожені. Можна  спробувати додати домашнє варення, проте його солодкість варто збалансувати цитрусовими. Всі інгредієнти можна змішати у великій ємності, додати лід і насолоджуватись.

«Пунш – це досить простий напій, який підходить для початку вечора у дружній компанії. З його приготуванням важко схибити. Як кажуть британці про рецепт пуншу: «One of Sour, Two of Sweet, Three of Strong, Four of Weak»,- ділиться Софія Сташенко.

Хот Тодді : Бурбон, віскі або ром. Мед або кленовий сиропзмішати з алкоголем і потім додати трохи цитрусових.

«Ідеальний коктейль, коли треба зігрітися після «янголят» 
на снігу та ігор у сніжки. Приготуйте одразу на компанію друзів, які втомилися робити салати»,- радить Антон Лущик.

Фізз : Світлий ром або горілку змішати з цитрусовими і додати в напій трохи звичайного цукру. Додати лід, газовану воду і – готово!

«Дуже легкий у приготуванні коктейль – інгредієнти для нього можна знайти майже на будь-якій кухні. Навіть без професійного шейкера він вийде смачним, а готується максимально швидко. Ідеально підходить 
для розпалу вечірки»,- каже Софія Сташенко.

Мімоза: Апельсиновий фреш можна замінити на будь-який інший цитрусовий.  Поекспериментуйте на тему коктейлю «Белліні» – додайте персикове пюре у співвідношенні 1:3. Пропорції можна змінювати за смаком. У фреш додати ігристе вино у співвідношенні 1:1 та перемішати.

«Це чудовий двокомпонентний коктейль, який можна легко приготувати будь-коли. А оскільки в його склад входять цитрусові та ігристе вино – він ідеальний для новорічної ночі»,- коментує Антон Лущик.

Кривава Мері ( для ранку 1-го січня) : У горілку або текілу додати домашній томатний сік. Експериментуйте зі спеціями – спробуйте тайський перець чи хмелі-сунелі. Замість лимона можна взяти лайм, особливо якщо текіла в основі. Додати лід та стебло селери для ефекту спонтанності та новизни.

«Коли ви прокинулися найраніше і вам потрібно швидко прийти у форму або впоратися з наслідками свята у вашій квартирі – приготуйте цей коктейль. Робіть одразу на всю компанію»,- Софія Сташенко.

Залишити відповідь