Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Де та в яких умовах утримують політв’язня Сущенка

Це не карцер, це приміщення камерного типу

Романа Сущенка не переводили до іншої камери. Про це “5 каналу” повідомив його захисник Марк Фейгін. Зазначив, що Сущенко перебуває у тій же камері, що й 20 грудня,коли адвокат зустрічався з Романом.

У суботу зранку омбудсмен Людмила Денісова з посиланням на дружину політв’язня повідомила, що незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка перевели у карцер – одиночну камеру, де ув’язнені відбувають покарання за провини. Нібито російські тюремники знущаються з українця. Уповноважена Верховної ради з прав людини повідомила, що уже звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою з’ясувати підстави переведення Сущенка.

Фейгін зауважив: ця ситуація не зовсім відповідає дійсності.

“Це не карцер, це приміщення камерного типу, називається ПКТ, в якому він знаходився і знаходиться зараз. Нічого не змінилось. Карцером це називають на тюремному жаргоні. Справедливо Денісова каже про підйом о 5 годині замість 6:30. Тому що в це приміщення камерного типу, його помістили туди не за порушення, а в це безпечне місце його помістили заради нього самого. Зараз не все так драматично, хоча умови в яких він перебуває, вимагають втручання. Роман повинен мати певні можливості для заняття своїми особистими справами – він малює і так далі. Те, що він знаходиться в безпечному місці 90 днів, найімовірніше все буде продовжуватися його там перебування. Але загалом це скоріше добре, ніж погано”, – сказав Фейгін.

Залишити відповідь