Понеділок, 13 Травня, 2024
Політика

Санкції проти РФ не скасують, поки на Донбасі не буде мир

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що скасування санкцій проти Росії має бути прив’язане до прогресу у врегулюванні ситуації на Донбасі.

В інтерв’ю Rheinische Post Курц зазначив, що його позиція співпадає з пропозицією екс-міністра закордонних справ Німеччини та федерального президента Франка-Вальтера Штайнмайєра, який пропонував поступово знімати санкції з Росії паралельно з прогресом у врегулюванні ситуації на сході України.

«Першим кроком було б справжнє припинення вогню на сході України», — сказав канцлер Австрії.

Водночас Курц наголосив, що поки не можна говорити про достатній для зняття санкцій прогрес.

Також він вважає, що вибори в Україні не матимуть негативного впливу на ситуацію на Донбасі.

Як повідомлялося, на другий день «різдвяного перемир’я» на Донбасі бойовики один раз обстрілювали позиції українських військових. Ніхто не постраждав.

У перший день режиму тиші на Донбасі бойовики двічі обстрілювали позиції українських військових. Із забороненої Мінськими угодами зброї вогонь не відкривався. Ніхто не постраждав.

27 грудня безпекова підгрупа Тристоронньої контактної групи домовилася про введення режиму тиші в зоні бойових дій на Донбасі з 29 грудня. Попри домовлене припинення вогню, бойовики продовжили обстрілювати позиції українських військових.

Українська сторона зазначила, що цей режим тиші треба максимально використати для ремонту пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури.

Залишити відповідь