П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

Суд Токіо продовжує утримувати під вартою екс-главу Nissan

Суд Токіо продовжив термін утримання під вартою екс-голови автовиробника Nissan Motor Co Карлоса Гона до 11 січня

Відзначається, що Гон залишиться під вартою до 11 січня.Раніше, 21 грудня, спеціальна слідча група Токійської прокуратури вдруге заарештувала в п’ятницю колишнього главу франко-японського автомобільного альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi Карлоса Гона. З того часу суд виносив рішення щодо його утримання.

Нагадаємо, Карлос Гон і Грег Келлі знаходяться в Токійській в’язниці з 19 листопада, коли вони були заарештовані за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства. Конкретно йшлося про те, що Гон міг за сприяння Келлі приховати справжні розміри своєї винагороди в якості голови ради директорів Nissan в період з 2010 по 2015 рік. За даними слідства, задекларована була тільки половина з виділеної йому суми в розмірі близько 10 млрд єн (майже 89 млн доларів). У цій справі заарештованим вже пред’явлено звинувачення.

Потім 10 грудня вони, вже перебуваючи в ув’язненні, були повторно заарештовані за новим підозрою – в тому, що приховали також винагороду в розмірі 4,2 млрд єн (37 млн доларів), виділене Гону в період з 2015 по 2017 рік.

Карлос Гон і Грег Келлі свою провину не визнають. У західній пресі зараз помітна критика дій Токійської прокуратури, яка вже понад місяць тримає заарештованих в ув’язненні і відповідно до японської практикою не допускає до допитів їхніх адвокатів.

Залишити відповідь