Середа, 15 Травня, 2024
Світ

В Росії від вибуху обвалився цілий під’їзд, де знаходилось 79 людей

Щонайменше три людини загинули в результаті обвалу під’їзду житлового будинку в російському місті Магнітогорськ. Доля 79 осіб невідома, повідомив заступник губернатора Челябінської області Олег Клімов.

За попередніми даними, під’їзд обвалився через вибух побутового газу в одній з квартир.

У ФСБ Росії підкреслили, що інші версії не розглядають. Водночас Слідчий комітет, який порушив за фактом обвалу кримінальну справу, заявив, що “розглядає всі можливі версії події”.

“З-під завалу дістали трьох живих та трьох загиблих. Невідомою є доля 79 осіб”, – повідомив Олег Клімов журналістам.

За його словами, всі загиблі – дорослі. Чотирьох постраждалих відправили до лікарні, серед них одна дитина, повідомляють в обласному відділенні Міністерства охорони здоров’я.

Заступник губернатора додав, що влада з’ясовує, скільки мешканців перебували у квартирах на момент вибуху.

“Вони можуть перебувати під завалами, можуть перебувати у родичів, можуть перебувати на відпочинку десь в інших місцях. Зараз ця робота поліцією, управляючою компанією, адміністрацією міста здійснюється, аби зрозуміти, скільки реально було людей на момент вибуху”, – сказав він.

У головному управлінні МНС Росії по Челябінській області раніше повідомили, що з-під завалів витягнули 10 осіб, зокрема дитину.

У місті оголошено режим надзвичайної ситуації. Внаслідок вибуху зруйнувалися перекриття з третього по десятий поверх над аркою між 6 і 7 під’їздами. Як повідомила влада міста, судячи з руйнувань, вибух газу стався на другому поверсі над аркою.

За даними рятувальників, пошкоджені 48 квартир, в яких проживали 110 осіб. Проводиться евакуація мешканців двох під’їздів.

Залишити відповідь