Середа, 24 Квітня, 2024
Економіка

Трамп переконуватиме лідерів Конгресу на брифінг щодо будівництва стіни

Президент США Дональд Трамп запросив лідерів Конгресу на брифінг у Білому домі щодо безпеки кордонів

Він переконуватиме їх виділити в бюджеті п’ять мільярдів доларів на прикордонну стіну з Мексикою.

Про це повідомляє Громадське телебачення з посиланням на Associated Press.

Зустріч запланована на 2 січня о 15:00. Розмова Трампа з конгресменами відбудеться за день до того, як демократи отримають контроль у Палаті представників.

Президент Дональд Трамп заявив, що тимчасове припинення роботи уряду США триватиме доти, доки законодавці не згодяться ухвалити рішення щодо будівництва стіни на кордоні Штатів і Мексики.

Каменем спотикання при погодженні бюджету стала вимога президента США Дональда Трампа виділити п’ять мільярдів доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою, чому противляться демократи.

Раніше Сенат США ухвалив тимчасовий бюджет країни до 8 лютого 2019 року. У документі не вказані п’ять мільярдів доларів, які стали предметом суперечки.

Часткове призупинення роботи федеральних установ США почалося опівночі 22 грудня через відсутність грошей внаслідок неухвалення бюджету. Доки дебати щодо бюджету тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Частину чиновників відправили в неоплачувані відпустки, інші продовжують роботу без оплати.

Залишити відповідь