П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

ФСБ припускає, що вибух у Магнітогорську – теракт

ФСБ РФ не відкидає версію про теракт в зв’язку з вибухом житлового будинку в Магнітогорську

Про це повідомляє Znak.com, посилаючись на джерело в силовий середовищі.

За інформацією видання, напередодні НП квартиру на третьому поверсі під’їзду № 7 в будинку на Карла Маркса, 164 зняв самотній чоловік (імовірно, виходець з країн Середньої Азії), а вже 6:08 ранку 31 грудня сталася сам вибух.

Перевіряючи всі можливі версії, силовики спочатку озвучили, що рвонув побутовий газ. Але в той же час, переглянувши камери спостереження, помітили підозрілого чоловіка. Незабаром було встановлено, що він може бути причетний до екстремістської діяльності.

Екстрено перевіривши об’єкти з масовим перебуванням людей в місті на камерах ТЦ “Континент” був помічений підозрілий чоловік зовні схожий на бездомного, який 1 січня оглядав урни біля ТЦ. З однією з урн чоловік щось дістав і пішов. Після затримання людини з відео, виявилося, що пристрій, витягнутий з урни – стільниковий телефон з приєднаними до нього проводами і об’єктом, схожим на саморобний вибуховий пристрій.

“Бездомний вирішив вкрасти телефон і якимось чином додумався обірвати дроти так, що фактично знешкодив вибухівку. В результаті вона не спрацювала”, – стверджує джерело сайту.

Відразу ж по знайденому телефону, який і повинен був привести в дію бомбу в урні, спецслужби розгорнули спецоперацію.

В результаті силовики недалеко від ТЦ “Континент” вийшли на приватну “Газель”, в ній виявилися кілька чоловіків. При затриманні вони почали відстрілюватися, в результаті троє були вбиті, а сама машина вибухнула. Попередньо, в авто у злочинців також була вибухівка з вражаючими елементами: гільзами. За непідтвердженою інформацією, вона вибухнула.

Четвертому підозрюваному вдалося втекти. Поки немає даних, чи був він поруч з “Газеллю” або знімав квартиру у будинку, який вибухнув. Але є дані про те, що в ніч на 2 січня в місті була розгорнута масштабна операція з його затримання. Через це, можливо, люди спостерігали ОМОН і кінологів в будинках на Леніна 91 і 91/1.

Четвертого підозрюваного вбили під час затримання на знімній квартирі тільки вдень 2 січня, повідомило джерело. Про результати огляду його квартири нічого невідомо.

Неофіційно відомо, що силовики все-таки пов’язують всі події, але поки не дали їм будь-якої правової оцінки. Всю картину відновлює ГСУ СК Росії. Оперативний супровід надає УФСБ по Челябінській області.

Джерела видання в ФСБ Росії в Москві при цьому підтверджують версію про теракт.

Як повідомляв “Апостроф”, вранці, 3 січня, рятувальники знайшли під завалами на місці вибуху будинку в Магнітогорську (Росія) тіло ще одного загиблого дитини.

Залишити відповідь