П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

П’ятьох підозрюваних у вбивстві Хашоггі планують стратити

Прокуратура Саудівської Аравії вимагає смертної кари для 5 з 11 підозрюваних у справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє CNN Turk.

«За результатами розслідування вбивства Джамаля Хашоггі 11 підозрюваних постали перед саудівськими суддями, прокурор вимагає страти для 5 осіб», – повідомляє телеканал.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у генеральному консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов’язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі наказав спадковий принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Залишити відповідь