Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

Призупинення роботи уряду США може підірвати зростання економіки

Часткове припинення роботи уряду США може підірвати зростання економіки

Про це заявив голова Торгової палати США Томас Донох’ю під час щорічного звернення до представників американського бізнесу в четвер.

Він закликав президента США Дональда Трампа і Конгрес припинити “управління країною за допомогою кризових ситуацій” і врегулювати розбіжності, в тому числі з питань будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

“Наші лідери мають відповідально виконувати свої обов’язки. Порушення нормальної роботи підриває довіру, створює загрозу зростання і, отже, є загрозою можливостям ведення бізнесу в країні”, – сказав Т.Донох’ю.

За даними Центру відповідальної політики США, американська торгова палата входить до основних донорів політичних партій, перед виборами минулого року вона підтримувала переважно республіканських кандидатів. Т.Донох’ю пообіцяв переглянути підхід організації до політичних пожертв уперше за 40 років. Зокрема, тепер будуть враховуватися лідерські якості кандидатів, а також їх готовність працювати з представниками опозиції, щоб вирішувати поставлені завдання.

“Законодавців слід винагороджувати за роботу з опозицією, а не карати”, – підкреслив глава Торгової палати.

У вівторок керівництво Торгової палати США направило офіційний лист членам Конгресу із закликом зробити все можливе для швидкого відновлення роботи уряду.

Залишити відповідь