Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Не питатимемо дозволу, в яку церкву ходити, – Порошенко про незалежність Києва від Москви

Президент України Петро Порошенко заявив, що українці відходять геть від Російської імперії та Радянського союзу та знімають московське, зокрема, церковне, ярмо.

Відтак, за його словами, тепер ніхто не здатен зупинити Україну як у її боротьбі за розбудову держави, так і на шляху до Європейського союзу.

Таку заяву гарант зробив у Вінниці, де брав у участь у подячному молебні за отримання Томосу, який відбувся у Спасо-Преображенському Кафедральносу Соборі. До слова, за присутності президента до храму внесли Томос про автокефалію Православної Церкви України, передає його прес-служба. 

Зокрема, Порошенко зауважив, що після отримання Україною Томосу насправді роботу над створенням незалежності ще не завершено.

“Це лише початок для духовної роботи, і щодня до Православної Церкви України приєднуються нові парафії. І нам, як і раніше, а може навіть і більше потрібна наша єдність. І Господь подав нам єдність, і ніхто вже не здатен зупинити Україну та українців у нашій роботі та нашому шляху з розбудови власної держави”, – зазначив він.

Також Президент України наголосив, що ніхто не здатен зупинити українців, які відходять геть від Російської імперії та Радянського союзу.

“Ніхто не здатен зупинити Україну і українців, які знімають ярмо московської церкви та московської імперії. Ніхто не здатен зупинити українців на шляху до нашої свободи, до Європейського Союзу”,
– заявив політик.

Крім того, гарант підкреслив, що церква має бути захищеною від впливу держави, особливо від впливу іноземної держави.

“І ми зараз захищаємо нашу державу та нашу церкву з любов’ю та молитвою від впливу. Бо ми є українці, і ми ні в кого не будемо питати дозволу, в яку церкву нам ходити”, – констатував Порошенко.

Залишити відповідь