Вівторок, 23 Квітня, 2024
Спорт

Україна не втрималася в топ-6 жіночої естафети в Обергофі

Віта Семеренко подарувала надію на високе місце, але втриматися не вдалося.

1. Росія (0+8) 1:18:46.3
2. Німеччина (2+10) +33.5
3. Чехія (1+6) +36.7
4. Норвегія (0+9) +50.6
5. Франція (3+15) +1:08.4
6. Словаччина (3+11) +2:45.0
7. Швеція (2+14) +3:04.9
8. Україна (2+7) +3:06.5

Погодні умови (сніг, вітер та туман) перетворили жіночу естафету в Обергофі в суцільну несподіванку. Лише 16 збірних з 22-х змогли доїхати до фінішу, а зніматися команди почали уже на першому колі: австрійка Ліза Тереза Хаузер впала, після чого не змогла стріляти і Австрія знялася.

Згодом падінь на одному з віражів у Обергофі було вдосталь. Падали як норвежки з німкенями, так і росіянки чи інші спортсменки. Щось схоже було на стрільбі: лише дві команди (Росія та Норвегія) змогли пройти 8 вогневих рубежів без штрафних кіл.

Україна в такій гонці отримала шанс на досить високе місце, навіть незважаючи на провал Юлії Журавок на першому етапі, яка передала естафету 14-ю з відставанням в півтори хвилини від лідера. Усе через дуже слабкий хід на дистанції. Другий етап у виконанні Юлії Джими був близьким до ідеального (у нинішньому стані лідерки збірної): вона відіграла 5 позиції та наблизила Україну до топ-10.

Далі бігла Віта Семеренко, яка змогла показати найкращі якості на відверто слабкому етапі, обійшла одразу п’ятьох суперниць та на передачі естафети опинилася шостою. На такому етапі гріх було не показувати результат, але Віта усе зробила правильно: більшого від неї вимагати неможливо.

Анастасія Меркушина, в принципі, мала втримувати Україну в топ-6, або, максимум, топ-7, пропустивши вперед Тіріл Екхофф. Однак на останній стрільбі Настя закрила лише три мішені з восьми пострілів: два кола штрафу, як наслідок втрачена перевага в хвилину над іншими суперницями. На фінішному колі Меркушину обійшли Словаччина та Швеція, Україна фінішувала восьмою.

Закінчилася гонка сенсаційною перемогою Росії, яка дочекалася помилки від Німеччини на останній стрільбі та спокійно забрала перше місце. Німкені, попри два кола штрафу від Деніз Германн, закінчили гонку другими, а бронзу несподівано виграла Чехія.

У головних фавориток гонки, француженок, провал на стрільбі: 3 кола штрафу і 15 додаткових патронів, але вони все одно змогли фінішувати п’ятими. Куди гірша ситуація в Італії: вісім кіл штрафу та 15-е місце.

Залишити відповідь