П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПолітикаСкандал

ГПУ не підтримала подання на Ярослава Дубневича

ГПУ повернула САП подання на депутата Ярослава Дубневича. У зауваженнях вказується на брак доказів щодо звинувачень по відношенню до депутата. Тому, на думку ГПУ, подання потребує доопрацювання, повідомляє The Newsroom.

Зокрема, у поданні стверджується, що Дубневич, будучи народним депутатом та головою комітету ВР з питань транспорту організував та створив умови для проведення закупівлі елементів верхньої будови колії за рахунок коштів центру забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця» “у порушення визначеної законом процедури , за завищеними цінами, розуміючи, що єдиний наявний виробник стрілочної продукції на території України, ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод», замість переговорної процедури закупівлі організував відкриті торги із залученням підконтрольних підприємств, що призвело до спричинення збитків на загальну суму в понад 93 мільйони гривень”.

“Аналіз подання засвідчив, що воно неповною мірою відповідає умовам регламенту, у ньому наявні твердження щодо організації Дубневичем Я.В. злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростованими”, – йдеться у зауваженнях прокуратури.

Залишити відповідь