Четвер, 25 Квітня, 2024
Кримінал

На Січеславщині виявлено підпільну тютюнову компанію, що приносила щомісячний прибуток в кілька мільйонів доларів

Прокуратурою спільно з співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції виявлено тютюнову компанію, яка займалася незаконним виготовленням цигарок з підробленими марками акцизного податку та контрабандою.

Про це «Дніпровський вісник» дізнався з повідомлення прес-служби прокуратури Дніпропетровської області.

«Встановлено, що посадові особи тютюнової компанії виготовляли і збували контрафактну тютюнову продукцію з підробленими марками акцизного податку європейського зразку. Сировина для виготовлення сигарет незаконно імпортувалася як з країн Європейського Союзу, так і країн Азії, – йдеться в повідомленні. – Під час проведення санкціонованих обшуків в підпільних цехах, один з яких знаходиться на території колишнього заводу в місті Жовті Води, і складських приміщень, правоохоронними органами виявлено та вилучено чотири виробничі лінії для виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів, близько 144 000 марок акцизного податку з ознаками підробки, апарат для виготовлення марок акцизу, близько 5 000 000 пачок тютюнових виробів з марками акцизного податку з ознаками підробки і сировину для виробництва тютюнових виробів ».

Потужність виробництва дозволяла виготовляти до 3 мільйонів пачок тютюнових виробів на тиждень. За попередніми даними організатори отримували до 3 мільйонів доларів США прибутку щомісяця.

Зараз внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом виготовлення, збуту марок акцизного податку в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою, і зловживання службовим становищем (ч.3 ст.199 та ч.2 ст.364 КК України).

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Залишити відповідь