Четвер, 28 Березня, 2024
Економіка

Ісландський стартап випускатиме електронні гроші на блокчейні

Ісландський стартап Monerium планує випустити регульовані електронні гроші з використанням технології блокчейн.

Повідомляється, що компанія залучила $2 млн в початковому раунді фінансування. У фінансування взяли участь блокчейн-компанія ConsenSys і приватна інвестиційна фірма Hof Holdings, пише Finextra.

Серед членів команди Monerium – “ветерани”, що займаються відновленням фінансових послуг Ісландії після кризи 2008 року. Мета стартапу полягає в тому, щоб зробити валюту доступною, безпечною і простою у використання, з’єднавши паперові гроші і блокчейн.

“2008 року в Ісландії звалилася централізована фінансова система, яка майже привела до системної економічної кризи. Банківські установи, “занадто великі, щоб збанкрутувати”, відмовилися від депозитів, кредитів і платежів. На відміну від блокчейну, централізовані банки проповідують іншу філософію. Вони представляють різні світогляди і різні ризики для клієнтів, інвесторів та суспільства”, – розповів голова Monerium та колишній голова Центрального банку Ісландії Йон Хельги Егільссон.

Як вважає Егільссон, зараз “необхідно домогтися більшої децентралізації” глобальних фінансів.

“Електронні гроші, що забезпечуються активами, регульовані і підлягають викупу, допоможуть децентралізувати глобальні фінанси, що надасть клієнтам більше можливостей для зберігання і відправки грошей, одночасно підтримуючи фінансову стабільність”, – вважає він.

Повідомляється, що Monerium подала заявку на отримання ліцензії з надання фінансових послуг в Європейській економічній зоні через свою дочірню компанію. Кошти, зібрані в початковому раунді фінансування, будуть використані для прискорення розвитку послуг стартапу.

Залишити відповідь