Четвер, 25 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 16 січня

День селфі в музеї: міжнародний флешмоб музейних селфі

Національний музей історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27). Лише у цей день вхід до музею коштуватиме… селфі.
У виставковому залі музею на Вас чекатимуть сучасні захисники України: Ігор Гордійчук («Сумрак»), Валерій Краснян («Барс»), Павло Чайка («Сігл»), Андрій Шараскін («Богема»), Дмитро Ярош («Яструб») та волонтерка Яна Зінкевич.
Станьте учасником акції та скористайтеся можливістю сфотографуватись із їх точними копіями – унікальними силіконовими фігурами.
Для участі потрібно:
– зробити селфі на тлі скульптури «Батьківщина-мати» чи інших упізнаваних об’єктів на території Меморіалу;
– опублікувати його у Facebook, Twitter чи Instagram із хештегами #MuseumSelfie , #warmuseum та тегом геолокації Національний музей історії України у Другій світовій війні;
– на вході до музею показати розміщений пост.
Далі заходите в музей, абсолютно безкоштовно робите селфі біля скульптур українських героїв чи улюблених експонатів та публікуєте круті фото в соцмережах.
У ході акції заборонено:
– використовувати спалах під час фотозйомки в експозиційному просторі, позаяк це шкодить музейним раритетам;
– використовувати зроблене в музеї селфі як інструмент політичної агітації чи протиборства.

Національний заповідник «Софія Київська» (вул. Володимирська, 24). Завітайте в цей день до одного з музеїв, сфотографуйтеся на фоні чи всередині улюбленої пам’ятки Заповідника та опублікуйте селфі у Facebook із хештегом #MuseumSelfie та # SelfieSophiaKyiv.

Р. S. 16 січня — це єдиний день, коли ви маєте змогу зробити безліч кадрів навіть там, де фотографуватися заборонено!

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17). Музей пропонує флешмоб:

– Приходьте до музею

– Скопіюйте улюблений експонат, або ж навпаки – спародіюйте найнеулюбленіший

– Зробіть пам’ятну світлину

– Викладайте фото з хештегами #MuseumSelfie та #KhanenkoMuseum.

Заповнимо стрічку музеями і мистецтвом та долучимося до світової ініціативи!

Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6). Люди віддавна хотіли стати частиною мистецтва, і з винаходом фронтальної камери у смартфонах ця мрія нарешті стала реальністю. Саме тому в календарі з’явилося нове свято – міжнародний День селфі у музеях.

• прийди до NAMU
• зроби селфі з улюбленим експонатом
• запость фото у соцмережах (facebook, instagram)
• додай хештеги #NAMUselfie і #MuseumSelfie
та виграй подарунок ? від Музею.

До речі, 16 січня – середа, а це означає, що студенти та школярі приходять безкоштовно (за наявності учнівського, студентського квитка). Не проґавте нагоду! ?

Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12). Шевченко відомий своїми численними автопортретами. Музей запрошує і вас створити власний портрет та разом з нами приєднатися до міжнародної акції Museum Selfie Day.

Приходьте до музею – знаходьте в експозиції послання від Шевченка, які можна прочитати лише зробивши фото.

Публікуйте свої фото в соціальних мережах із хештегами #shemuseum та #museumselfie.

Вигравайте подарунок від музею.

Виставка Івана Марчука «Земля моя – краса моя»

Де б не жив Іван Марчук, у своїх гіперреалістичних полотнах він відтворював лише краєвиди рідної землі. Саме картини одного з 13-ти творчих циклів художника – «Пейзаж» – представлені в експозиції ретроспективної виставки «Земля моя – краса моя».

Перебуваючи у пошуках власного творчого стилю, у 1972 році митець для передачі одухотвореності природи винайшов власну цілком оригінальну техніку «пльонтанізм» (від діалектного слова «пльонтати» – плести, переплітати), котра балансує на межі рукотворного і технологічного і через складність філігранного виконання і трудомісткість практично не підлягає повторенню. Експозиція містить близько 60 полотен, створених протягом 1972– 2019 років.

Іван Марчук (нар. 1936) – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, кавалер ордена Свободи, Почесний громадянин міст Києва, Тернополя та Канева, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.

За версією британської газети «The Daily Telegraph» його ім’я віднесене до сотні геніїв людства, які створюють багатовимірний образ сучасного світу і, випереджаючи час, визначають напрямки і перспективи розвитку постіндустріальної цивілізації.

У доробку майстра близько 5000 картин. За півстоліття творчої діяльності він провів понад 150 монографічних та 100 колективних виставок в Україні та за її межами.

Час: 17.30.

Місце: Нацiональний музей «Київська картинна галерея» (вул. Терещенківська, 9).

Вартість: вхід вільний.

Презентація міжнародного театрального проекту «Майдан Інферно»

Клеман Перетяткo, французький режисер і лялькар (Театральна компанія Collapse), презентує виставу «Майдан Інферно» Неди Нежданої, прем’єра якої відбудеться восени 2019 року на Всесвітньому фестивалі театрів ляльок у Шарлевіль-Мезьєр (Франція), а далі планується її гастрольний тур в Україні.

Він робить маріонетки для вистави та експериментує з кількома естетиками, щоб розповісти про суспільну революцію через індивідуальні долі персонажів, створених уявою авторки Неди Нежданої. З кількома акторами зі своєї компанії Collapse, режисер відвідав Україну: Київ, Львів, Маріуполь, Дніпро, Харків і Одесу, щоб більше дізнатися про українську культуру і життя після Майдану з метою створити таку виставу, яка б могла гратися у Франції і в Україні перед глядачами, які не мають однакових знань про події.

«Майдан Інферно» ще досі не ставився у повній версії, але за цим твором виникло кілька сценічних і перформативних читань у Франції, Україні та Німеччині, а також ескізна вистава на фестивалі «Етранж Етранжи» в Ліоні.

«Майдан Інферно» Неди Нежданої – це перша українська п’єса в історії, опублікована французькою мовою, яка втілюється на французькій сцені. Вона відстежує українську Революцію Гідності на Майдані 2013-2014 років через долю двох молодих українських революціонерів, де також зустрічаються інші учасники Майдану.

Дія відбувається на трьох рівнях, у трьох різних просторах. Перший – це площа Майдану, є також простір соціальних мереж із організованим опором, і частково світ внутрішніх монологів героїв, де відбувається осмислення часу із розгортанням та віддаленням від подій.

Час: 16.00.

Місце: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12).

Вартість: вхід за квитком, реєстрація.

Концерт Jethro Tull

Легендарний британський рок-гурт Jethro Tull приїде в Україну у межах ювілейного туру. У 2017 році група вирушила в грандіозний світовий тур, святкуючи 50-річний ювілей. На сьогоднішній день вони записали понад 43 альбомів, 5 з яких отримали платиновий статус, 11 – золотий.

Культова група однак завжди трималася осторонь від мейнстріму. Тому в творчість Jethro Tull ви не знайдете загравань зі слухачем, реверансів у бік популярних жанрів або експлуатації модних явищ. Тільки душевний пошук, незвичні вигадливі тексти, складні аранжування і справжнісінький блюз-рок!

Найвидатніший флейтист в історії рок-музики – фронтмен групи Єн Андерсон був одним із перших, хто використовував флейту в створенні музики. В руках Єна Андерсона флейта перетворюється на універсальний музичний інструмент, який може як уразити уяву своєю ніжністю, так і розгойдати повний зал людей!

Час: 19.00.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної сотні, 1).

Вартість: 460 – 3400 грн.

Залишити відповідь