Четвер, 18 Квітня, 2024
КіноМузика

Фільм “Володарі хаосу” історія блек-метал групи Mayhem

Фото:Lucian Charles Collier, Anthony De La Torre, Jack Kilmer, Rory Culkin, Wilson Gonzalez, Sky Ferreira and Valter Skarsgard attend the 'Lords Of Chaos' Premiere during the 2018 Sundance Film Festival at Park City Library on January 23, 2018 in Park City, Utah. Credit: Dia Dipasupil/Getty Images

Те, про що говорили не один рік, нарешті знайшло фінальну форму. Фільм “Володарі хаосу”(Lords of Chaos) , знятий шведським режисером Йонасом Окерлундом , який є одним з найбільш затребуваних кліпмейкерів планети. За мотивами книги музичних журналістів Майкла Мойнихана і Дидрика Содерлинда , 98 року “Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground “. Покажуть на стрімінгових сервісах вже 22 лютого.

Картина, розповідає про становлення норвезької блек-металевої сцени . Та історію, культової блек- металевої групи з драматичною долею Mayhem(самогубство в 1991 році вокаліста Деда) . І конфлікті , між Евронимусом з Mayhem та Варгом Викернесом з Burzum . Це протистояння закінчилося сумно – перший був убитий, другий сів за це в в’язницю.
Ролі Дэда та Евронимуса виконали Джек Килмер і Рори Калкин. А Эмори Коен знявся в ролі Варга.

Mayhem починали як типова дез-металева група, основною темою якої були смерть і насильство. Але скоро в тексти додалися мотиви скандинавського язичництва і сатанізму.

Burzum — музичний проект, створений норвезьким музикантом та письменником Варґом Вікернесом. Вікернес почав створювати музику у 1988 році під різними назвами гуртів, а починаючи з 1991 року він записав своє перше демо з назвою Burzum. Слово Burzum означає “темрява” на Чорній Говірці, яка була вигадана Дж. Р. Р. Толкіном.

Залишити відповідь