Вівторок, 16 Квітня, 2024
Суспільство

Двох українців обвинувачують у зламі мережі Комісії з цінних паперів

Влада США у вівторок звинуватила кількох трейдерів і 27-річного українського хакера в незаконних схемах обміну інформацією, одержаною шляхом проникнення в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США.

Про це повідомляє Reuters.

Обвинувачення було висунуто проти 9 осіб. Двоє з підозрюваних є фігурантами кримінальної справи про злам системи корпоративної реєстрації SEC, Edgar, в 2016 році, яка призвела до отримання ними незаконного торгового прибутку в розмірі $4,14 млн.

Глава SEC Джей Клейтон сказав, що цей випадок ілюструє «значні» загрози, які кіберзлочинність представляє для ринків США та наголосив, що його відомство є незахищеним, незважаючи на усі докладені зусилля.

Влада США повідомила, що Олександр Єременко з Києва та інші його спільники отримали тисячі «тестових заявок», в тому числі близько 157 заяв про прибутки, зламавши Edgar через литовський сервер, а потім поділились отриманими даними з трейдерами.  За підрахунками SEC ці трейдери з України, США та Росії тримали незаконний прибуток у понад $4 млн, продаючи конфіденційну інформацію в період з травня по жовтень 2016 року.

Залишити відповідь