П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Економіка

В Італії компанію Sony оштрафували за обман

Італійський антимонопольний орган виписав компанії Sony штраф за недобросовісну ділову практику, пов’язану з продажем консолей PlayStation 4.

Регулятор визнав, що порушив статті 21 і 22 місцевого закону про захист прав споживачів, оскільки виробник «ввів споживачів істотне оману», не надаючи повну інформацію про функції продукту. Зокрема, щоб грати на PlayStation 4 в багатокористувацькі онлайн-ігри, включаючи придбані в магазині PlayStation Store, необхідно підписатися на послугу PlayStation Plus. Антимонопольне відомство відзначило, що ця практика поширюється на величезну кількість клієнтів, які придбали консоль. І триває порушення досить довго – з моменту виходу PlayStation 4 на ринок в листопаді 2013 року.

Штраф у розмірі 2 млн євро повинен бути сплачений протягом тридцяти днів з моменту цього повідомлення. У разі несплати сума почне збільшуватися. Крім того, Sony дали дев’яносто днів, щоб пояснити на коробці PlayStation 4, що клієнти повинні передплатити послугу PlayStation Plus, щоб мати доступ до багатокористувацькиї онлайн-сесій в іграх. У разі невиконання цієї вимоги компанії загрожує штраф у розмірі до 5 млн євро. Злісне невиконання (тобто після кількох попереджень) може призвести до заборони діяльності на строк до тридцяти днів.

Протягом найближчих шістдесяти днів Sony може подати апеляцію.

Залишити відповідь