П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Політв’язень Сущенко вперше за 2,5 роки мав тривале побачення з родиною

Український журналіст, політв’язень Роман Сущенко вперше за 2,5 роки мав тривале побачення з дружиною та донькою. Побачення тривало три дні.

«Загалом побачення пройшло нормально. Батько схуд, видно, що етап дався йому нелегко. Почувається більш-менш нормально, місцевий лікар слідкує за його тиском. Передали батькові слова підтримки та показали листівки від колег. Він передає усім подяку та вітання», — розповіла донька журналіста Юлія.

Вони зустрічалися в колонії Кіровської області у спеціальній кімнаті для тривалих побачень з ув’язненими.

Роман Сущенко сказав, що побутові умови його утримання покращилися після того, як посольство України та омбудсмен зверталися до російської сторони з відповідними проханням. Політв’язня перевели до більш теплої камери.

Однак за словами Юлії Сущенко, досі залишаються проблеми з телефонним зв’язком та листуванням. Політв’язню обіцяють надати можливість подзвонити, однак не виводять до телефона. Також йому не віддають листи.

Раніше дружина Сущенка повідомила, що його помістили до карцеру та знущаються з нього. Сущенка етапували з московського СІЗО «Лефортово» до кіровської виправної колонії №11 у селі Утробіно.

Залишити відповідь