П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

Кіберполіція встановила двох чоловіків, які вчиняли атаки на українські інтернет-ресурси

Виявлено двох чоловіків, які вчиняли DDoS-атаки на українські інтернет-ресурси, зокрема на один з відомих новинних сайтів міста Маріуполь.

Про це повідомляє cyberpolice.gov.ua.

Працівники Донецького управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Донеччини, за процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури, викрили двох мешканців міста Маріуполь у здійсненні DDoS-атак на ряд регіональних інформресурсів. Це стало причиною недоступності сайту на деякий період.

Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний молодик створив два програмних коди для здійснення DDoS-атак. За допомогою створених програмних засобів він, спільно зі своїм 21-річним товаришем, здійснював втручання в роботу інтернет-порталу. Так, програма надсилала щосекундно близько сотні автоматичних запитів до ресурсу. У результаті, це призвело до відмови від обслуговування новинного порталу.

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем розташування ІТ-компанії, де працювали зловмисники. В ході обшуку вилучено їх комп’ютерне обладнання та мобільні телефони.

Працівники управління інформаційних технологій та програмування у Східному регіоні провели аналіз файлів, виявлених на їх комп’ютерах. Зокрема, на пристроях було виявлено програмне забезпечення, яке використовувалося для здійснення DDOS-атак.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.

Залишити відповідь