Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

Організатору вбивства «Сармата» продовжили арешт

Печерський районний суд Києва продовжив утримання під вартою ймовірному організаторові вбивства активіста Віталія Олешка “Сармата” Михайлу Сигиді до 17 березня 2019 року.

Про це повідомило “Громадське”.

“Печерський районний суд Києва продовжив утримання під вартою Михайлу Сигиді – ймовірному організаторові вбивства активіста Віталія Олешка “Сармата” на два місяці – до 17 березня”, – йдеться в повідомленні на сайті “Громадське” в четвер увечері.

Сторона обвинувачення клопотала про продовження арешту, ґрунтуючись на ризику втечі підозрюваного, тиску на свідків, зокрема Антона Крота та Віталія Лисняка (які за даними слідства передавали червону “Таврію” ймовірним виконавцям злочину), знищення певних речових доказів.

Під час засідання прокурор Юрій Грицай долучив до матеріалів справи протокол допиту М.Сигиди від 11 жовтня 2018 року. Також прокурор зазначив, що М.Сигида організовував діяльність передбачуваних виконавців вбивства, надавав їм зброю і ключі від “Таврії”.

Також, за даними слідства, М.Сигида був знайомий з передбачуваним замовником вбивства В.Олешка – Євгеном Бродським, спілкувався з ним до вбивства і після.

Залишити відповідь