Четвер, 18 Квітня, 2024
Політика

Президент України подякував Конституційному суду за рішення щодо положень у частині про «злочини українських націоналістів».

Президент України Петро Порошенко подякував у четвер Конституційному суду за рішення у справі Закону про Верховний суд у частині, що стосується «злочинів українських націоналістів».

Про це пише Польське радіо.

«Конституційний Трибунал Польщі визнав неконституційними терміни „українські націоналісти” і „Східна Малопольща” в Законі про Інститут нацпам’яті. Дякую Президенту Польщі Анджею Дуді за ініціювання провадження, і щиро вітаю рішення Трибуналу», – написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook українською та польською мовами.

«Працюємо далі на зміцнення українсько-польського партнерства», – додав український лідер.

Віце-прем’єр-міністр та голова Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Павло Розенко, заявив, що рішення Конституційного суду – це юридичне підтвердження позиції української влади щодо Закону про ІНП.

«Це рішення закриває одне із принципових для нас питань, що викликало серйозну напругу у двосторонніх україно-польських відносинах останнім часом. Сподіваюсь на продовження діалогу і вирішення всіх проблемних питань між нашими державами, що накопичувалися десятиліттями», – написав він у Facebook.

Залишити відповідь