Субота, 20 Квітня, 2024
Кримінал

За фактом незаконного будівництва в Києво-Печерській лаврі порушено кримінальну справу

На території заповідника за час оренди УПЦ МП побудували чимало об’єктів, деякі – з відхиленнями від отриманих дозволів. За цими фактами порушено кримінальну справу.

Про це інформувала заступник міністра культури Тамара Мазур.

“Багато чого було збудовано на території монастиря… Мусимо констатувати, що останніми роками інтенсивність забудови монастиря все-таки знизилася. Що стосується тих перетворень, які вже зроблені, нових квадратних метрів, які побудовані, то частина з них були побудовані на підставі дозволів, які були видані ще в попередні роки, частина з них збудовані з відхиленнями від тих дозволів, які були погоджені. На сьогоднішній день, за наявною у нас інформацією, є розпочате кримінальне провадження за всіма цими фактами, тому що окремі приміщення введені в експлуатацію, законних підстав для чого не було”, – розповіла заступник міністра.

Щодо того, чи стоїть питання про розірвання договору оренди з УПЦ МП через те, що були ці зміни, вона відповіла, що “наразі ні”.

“Але воно не стоїть не тому, що ми заперечуємо ці порушення, а тому, що, можливо, саме такого кроку від держави багато хто очікує, щоб почати якось неправильно реагувати. Держава не буде цього робити на теперішньому етапі”, – сказала Мазур.

Залишити відповідь