Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

“Газпром” ховає свої активи в Швейцарії і уникає виплати 2,56 млрд доларів боргу

Швейцарський суд підтверджує чинність і обов’язковість виконання арбітражного рішення щодо транзиту. Газпром ховає свої швейцарські активи.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

У середу 16 січня суд швейцарського кантону Цуг виніс ухвалу в справі за позовом Нафтогазу проти Газпрому щодо примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу в кантоні Цуг. Суд підтвердив, що рішення в транзитній справі від 28 лютого 2018 року, яке зобов’язує Газпром заплатити Нафтогазу 2,56 млрд дол. США та відсотки, є чинним і підлягає виконанню, а апеляція Газпрому в Швеції жодним чином на це не впливає. Однак суд зняв попередній арешт з дебіторської заборгованості Газпрому, оскільки не було підтвердження її наявності.

Нафтогаз продовжує домагатися примусового стягнення з Газпрому 2,56 млрд дол. США в кількох юрисдикціях усіма можливими юридичними засобами та планує свої подальші дії в Швейцарії. Нафтогаз висловлює своє розчарування відмовою Газпрому виконувати чинне й обов’язкове для виконання рішення арбітражу та ухилянням російської компанії від виконання рішення на території Швейцарії.

Залишити відповідь