Четвер, 28 Березня, 2024
Кримінал

Командир домагався молодої лейтенантки

24-річна лейтенантка Валерія Сікалзаявила в поліцію та у військову прокуратуру через сексуальні домагання від свого командира, полковника Віктора Іванева.

Про це передає видання “20 хвилин“.

За її словами, чоловік чіплявся до неї цілий рік. Часто викликав до себе та змушував до сексу, торкався, говорив неприємні речі, обіцяв за поступливість легку службу.

“Він приказує, що “ти маєш вступити зі мною в сексуальний зв’язок, і тоді буде у тебе в службі все добре, все класно, без проблем. Якщо цього не зробиш, то я тобі покажу всі “прєлєсті” армії”, – розповіла Сікал.

Після відмови Іванів принижував її перед молодшими за званням, викликав у готель для прикомандированих і до своєї цивільної машини на КПП. “Під час розмови він хапає мене за руки, гладить по нозі, обіймає, прижимає до себе чи до стіни. Постійно змушує до контакту. Я, як тільки можу, тікаю від нього, стараюся уникнути”, – каже вона.

Одного разу, додає, під час нічного чергування командир зайшов в кімнату відпочинку зі своїм першим замом зі словами: “Давай, роздягайся, лягай, будеш богатирів обслуговувати”.

Сікал перенесла операцію на хребті. Вона переносила важкі боєприпаси, виконуючи службові обов’язки. Коли зірвала спину, Іванів у відпустку за станом здоров’я не відпустив, наказав з госпіталю повертатися в частину, а чоловіка (теж військового) не пускав на територію. “По мені відкрите посадове розслідування про залишення частини, але є рішення лікарської комісії про те, що я після операції потребую відпустки на термін 30 календарних днів”, – пояснила вона.

За словами голови ГО “Ревізія влади” Віталія Павловського, у поліцейському райвідділку у Вінниці не хотіли говорити з Валерією в присутності її чоловіка та не надто охоче приймали заяву. У заяві про домагання написали, що командир “використовував службове становище, наказами і діями принижував честь і гідність її, як офіцера Збройних Сил України”. У ГУ Нацполіції у Вінницькій області порушили кримінальну справу.

Журналісти “20 хвилин” намагалися поговорити з Віктором Іваневим. Той від коментарів відмовився.

Залишити відповідь