Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

У Запоріжжі до ПЦУ приєдналася громада, що ще рік назад покинула МП

У Запоріжжі 18 січня до Православної церкви України приєдналися релігійна громада та священик Храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Ігор Савва.

Про це розповів священик Ігор Савва.

У березні минулого року громада вийшла з УПЦ (МП), бо Савві заборонили вести службу через його проукраїнську позицію. Процедура приєднання відбулася напередодні.

«Цей період був дуже важливий для нас після того, як наша громада була у Московському патріархаті, ми були представлені самі собі і якраз мали таку можливість утвердитися в основах віри, в своєму виборі, бо ми не просто пішли з Московського патріархату – ми вимушені були піти, бо не були згодні з тим, що там відбувалося. Перед нами постало питання про приєднання до однієї з церков, але побачивши такий потужний, об’єднувальний процес, ми вирішили не поспішати, бо як в будь-якому об’єднувальному процесі, у кожного з суб’єктів є свої інтереси і нам не хотілось приєднуватися до чиїхось інтересів. Ми очікували об’єднання. Так, воно відбулося. Думаю, що не всі проблеми ще вирішені, багато ще буде в майбутньому вирішуватися, але факт звершився – Православна церкви України існує, і нас більш нічого не стримує, щоб стати її частиною», – розповів Савва.

Залишити відповідь