Субота, 20 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 23 січня

Концерт «ЦеШо»

ЦеШо – соціальне кабаре, соціальний рейв, дзеркало сучасного дня, голос молодої України, банда культурних камікадзе, хор світлого майбутнього.

П’ятеро акторок через поєднання музики та театру гостро та соковито досліджують, хто ми, де та як живемо. Говорять про виклики сучасної людини, про світ, який нас оточує, який ми щодня зустрічаємо, коли взуваємось і виходимо за поріг.

Разом із ними на сцені – їхні зменшені копії, п’ятеро ляльок у таких же комбінезонах та кольорових шапках. Симулякри їхніх власних «я», водночас – і узагальнений образ сучасних людей, і проекція наступного покоління.

В руках музикантів – віолончель, контрабас, акордеон, мелодика, саксофон, ксилофон та перкусії. Зі сцени буде показано 15 композицій, сплетених в авторську послідовність із переходами-переливами між ними.

Засновник та режисер – Влад Троїцький.

Актори – Igor Mytalnykov, Marusia Ionova, Marichka Shtyrbulova, Nadezhda Golubtsova, Katrysa Petrashova

Художник з освітлення – Kostul Zlo

Арт-анімація – Alena Ovramenko

Фото обкладинки – Veronika Kobzistaja

Час: 20.00.

Місце: Центр Сучасного Мистецтва «ДАХ» (вул. Велика Василькiвська, 136).

Вартість: 250 грн.

Виставка «Колекційне українське сучасне мистецтво»

Колекція виставки представлятиме одночасно 2 періоди українського Contemporary art – мистецтво періоду трансавангарду (1980-1990-ті рр.) і зовсім сучасні роботи останніх років від найвідоміших українських художників, які раніше не експонувались.

На виставці буде представлено понад 20 робіт таких класиків сучасного українського мистецтва – Олег Голосій, Арсен Савадов, Олександр Ройтбурд, Олександр Клименко, Валерія Трубіна, Павло Керестей, Дмитро Кавсан, Максим Мамсиков, Володимир Бовкун, Сергій Панич, Анатолій Криволап, Олександр Животков, Марко Гейко, Тіберій Сільваші, Андрій Блудов, Петро Бевза, Олексій Аполлонов.

Час: 11.00.

Місце: Аукціонний дім «Золотое Сечение» (вул. Первомайського, 4).

Вартість: вхід вільний.

Плейбек-перформанс «Старі фотографії»

Разом із плейбек-театром ваші історії буде грати плейбек-бенд, поєднуючи акустичну гітару, барабан та спів.

На сцені виступатимуть актори Плейбек-театру «Вне Времени» – Наталія Вайнилович, Макс Миколишин, Тамара Наук та Аліна Хащевич. Musical band «Вітер Землі» – Filchakov George, Agnessa Tsvelodub та Антон Шоломицький.

На перформансі передбачається присутність перекладача жестової мови.

Час: 19.30.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Вартість: 150 грн, реєстрація.

Джазові коломийки від квартету Ігора Закуса

Талановиті музиканти доведуть, що справжні карпатські коломийки такі ж вільні за духом та ритмом, як і класичні джазові стандарти!

Іванка Червінська – вокал

Родіон Іванов – клавішні

Ігор Закус – бас

Сергій Балалаєв – барабани

Час: 19.00.

Місце: In-Jazz.live (б-р. Дружби Народів, 1).

Вартість: 270 – 350 грн.

Лекція Олени Лазуткіної «Як безкоштовно видати книгу»

Під час лекції слухачі отримають практичні поради по залученню коштів у літературний проект; дізнаються більше про продаж прав на твір видавництвам, краудфандинг та достойний product placement у книжці. На прикладі реальних українських кейсів.

Олена Лазуткіна – книжкова продюсерка, директорка видавництва BrandBookPublishing, колекціонерка короткої прози, буквеної еротики та мотиваційна спікерка.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Концерт «Якось в гостях у Mozart»

Вольфганг Амадей Моцарт – великий австрійський композитор і музикант. А напередодні дня народження видатного композитора відбудеться концерт, на якому прозвучать твори у виконанні Національного камерного ансамблю «Київські солісти».

Час: 19.00.

Місце: Будинок актора (вул. Ярославів Вал, 7).

Вартість: 120 – 200 грн.

Залишити відповідь