Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Мей презентує “План Б” щодо Brexit

Цього тижня вона планує провести додаткові переговори стосовно північноірландського питання в парламенті.

Про це повідомляє DW.

рем’єр-міністерка Великобританії Тереза Мей у понеділок, 21 січня, оприлюднила в парламенті “План Б” стосовно виходу країни зі складу Євросоюзу.

Суть плану полягає у відновленні переговорів з Брюсселем стосовно питання прикордонного контролю між Північною Ірландією та Республікою Ірландія.

За словами Мей, цього тижня вона планує провести додаткові переговори стосовно північноірландського питання в парламенті, зокрема з представниками північноірландської Демократичної юніоністської партії (DUP), а потім представити результат цих дискусій у Брюсселі.

Прем’єр-міністерка виключила можливість проведення повторного референдуму про Brexit, а також перенесення на іншу дату терміну виходу Великобританії з ЄС.

Видання зазначає, що своїм “Планом Б” Мей намагалася здобути підтримку парламенту, який 15 січня відхилив узгоджену її урядом угоду про вихід з ЄС, щоб уникнути невпорядкованого Brexit. Реакція на її промову, однак, була переважно негативною.

За словами лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна, Мей відмовляється визнавати реальну ситуацію навколо її угоди. Прихильники Brexit, у свою чергу, відкидають досягнуту з Брюсселем домовленість про те, що Великобританія залишиться в митному союзі з ЄС, якщо про інше не буде домовлено на кінець перехідного періоду. На думку противників угоди, це прив’яже Сполучене Королівство до Євросоюзу.

Залишити відповідь