Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

У Венесуелі провалилася спроба заколоту, затримано десятки людей

Міністерство оборони Венесуели повідомило про невдалу спробу заколоту в столиці країни

За інформацією місцевих ЗМІ, затримали кілька десятків людей. Одночасно в тому ж районі Каракаса почалися заворушення, пише DW.

Згідно з повідомленням влади, невелика група військовослужбовців національної гвардії викрала зброю з КПП у столичному районі Петаре і взяла в заручники чотирьох офіцерів. Потім бунтівники вирушили в район Котіса.

На відеозаписах в соцмережах видно, як люди у військовій формі заявляють, що вони діють “від імені венесуельського народу” і закликають громадян вийти на акції протесту.

У міноборони відзначають, що на командному пункті в Котісі заколотники зіткнулися з активним опором з боку військових, які зберігали вірність уряду країни.

Згідно з повідомленням відомства, заколотників схопили, вони вже дають свідчення, а викрадену ними зброю повернули військовим.

Каракас
Image captionУчасники вуличних протестів вимагають відставки президента Мадуро

Глава національних установчих зборів Венесуели Діосдадо Кабельо у своєму Twitter повідомив, що “вартові батьківщини заарештували маленьку групу грабіжників і зрадників”.

Протестувальники звинувачують владу в дефіциті їжі, води та медикаментів. Нова хвиля протестної активності почалася після призначення опозиціонера Хуана Гуаідо на пост глави парламенту країни на початку січня. Гуаідо вже закликав всіх незадоволених політикою президента країни Ніколаса Мадуро вийти на протестну акцію в середу.

Залишити відповідь