Вівторок, 16 Квітня, 2024
Економіка

Угода щодо санкцій між Мінфіном США і Дерипаскою вигідна олігарху

President of En+ Group, Oleg Deripaska attends an agreement signing ceremony with the Krasnoyarsk region's government, in Moscow, Russia December 12, 2017. REUTERS/Sergei Karpukhin

Угода між Міністерством фінансів США та російським олігархом Олегом Дерипаскою щодо зняття санкцій з його компаній насправді була вигідна бізнесмену і залишила під його контролем найважливіші активи.

Про це пише The New York Times.

У грудні Мінфін США заявив, що протягом 30 днів має намір зняти санкції з трьох енергетичних компаній, які належать Дерипасці. У міністерстві пояснили, що компанії погодилися провести істотні зміни в корпоративному управлінні, в тому числі зменшити частку Дерипаски нижче 50%, переглянути склад рад директорів цих організацій.

“Конфіденційний документ, підписаний обома сторонами, свідчить, що угода, яку адміністрація обговорювала з підконтрольними російському олігарху Олегу Дерипасці компаніями, може містити менше покарання, ніж було заявлено”, – йдеться у статті.

Угода містить положення, які звільняють Дерипаску від сотень мільйонів доларів заборгованості, передавши частину своїх акцій ВТБ, російському урядовому банку під обмеженими санкціями Сполучених Штатів, які надали йому великі суми гроші.

Конфіденційний документ під назвою “Умови вилучення” також свідчить, що угода дозволить залишити партнерів Дерипаски та Кремля із значними пакетами акцій його компаній.

Залишити відповідь