Середа, 15 Травня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 25 січня

Концерт Bandura Style Project та Ярослава Джуся

Вечір інструментальної музики. Бандура, фортепіано. Прозвучать новорічно-різдвяні композиції, світові хіти, авторські твори, імпровізації.

Ярослав Джусь – український бандурист, композитор, аранжувальник, ді-джей, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, ініціатор та організатор молодіжних та музичних проектів. Із виступами відвідав Бельгію, Францію, Англію, Німеччину, Польщу, Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Росію, Канаду, Швейцарію, Іспанію.

Ініціатор проекту розвитку бренду бандури в Україні Bandura Style. Художній керівник гурту «Шпилясті кобзарі» – колективу з шести колоритних завзятих бандуристів, що у стилі «музичний шарж» виконують cover-версії світових хітів та українських народних пісень у сучасному форматі.

Час: 19.30.

Місце: Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського (вул. Хрещатик, 50б).

Вартість: 100 грн.

Концерт гурту YEYO

Великий камерний концерт українського гурту YEYO. Колектив виконує experimental pop. Це жорстка склейка електронних семплів із живими барабанами, басом і чуттєвим жіночим вокалом. Кожен виступ – вибуховий і чесне. Грув, оригінальний саунд і особлива магія на сцені між музикантами.

За останні три роки гурт випустив «ФРІДОМ» і «Чоловік-Муза», кліп «Wake Up», безліч синглів, останні з яких «Ballada» і «Black Fire Heart».

Час: 19.30.

Місце: Mezzanine (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 250 грн.

Концерт гурту Jungle

Британці Jungle вперше виступлять в Україні та представлять новий альбом «For Ever».

Том МакФарланд і Джош Ллойд-Ватсон дружать із дев’яти років. Вони жили не тільки по сусідству один з одним, а й із культовим клубом Shepherd’s Bush Empire. На двох у них було багато спільного. Наприклад, музика і бажання підкорити сцену цього старовинного концертного залу.

Перш ніж зібрати Jungle, Том і Джош пограли у багатьох групах, але особливого успіху не досягли. У 2013-у вони вирішили спробувати тропічний фанк із фальцетом і назвалися Jungle. Їх помітив Річард Расселл, очільник лейблу XL – дому Адель, Radiohead, Джека Уайта і King Krule. Расселл довго не думав і забрав хлопців до себе, випустивши їхній дебютник уже наступного року.

Успіх був колосальним. Півмільйона проданих копій. Національне визнання і неслабкий інтерес у США. Сплав диско, груву, співу на три голоси і вплив поп-музики двадцятого століття спрацював.

Однак другий альбом довелося чекати 4 роки. 14 вересня альбом «For Ever» побачив світ. Платівка продовжує розвивати ідеї Jungle. За словами групи, у них вийшла «пост-апокаліптична радіостанція, яка без зупинки крутить пісні про розставання». Опис сумний, але у випадку з Jungle – суцільні веселощі, якими група буде рада поділитися.

Час: 19.00.

Місце: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41).

Вартість: 1190 – 2190 грн.

Концерт «Абонемент № 10 «Симфонічний вимір»

Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України. Диригент – Микола Дядюра.

Програма:

Й. Гайдн – Симфонія

П. Хіндеміт – Концерт для дерев’яних духових і арфи з оркестром

М. Равель – «Шехеразада», три поеми для голосу з оркестром на вірші Т. Клінгзора

О. Респігі – Сюїта № 1 з балету «Белкіс, цариця Савська»

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 70 – 350 грн.

Творча зустріч із арт-групою Apparatus 22

На зустрічі учасники колективу Apparatus 22 розкажуть про деякі аспекти своєї художньої практики на прикладі низки тем, які піднімають у своїй творчості – від необхідності позитивного руйнування до дослідження економіки таланту, від їхньої любові до назв і введення в обіг нових термінів до дослідження потенціалу радіомовлення, яке втілює в життя раніше недоступні контури і простори за допомогою використання мови, голосу і звуку.

Зустріч із художниками відбудеться в межах виставкового проекту Apparatus 22. Hope Sank Teeth Into The Night.

Час: 19.00.

Місце: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь