Субота, 30 Березня, 2024
В Києві

У Києві фасад Костелу Святого Миколая підсвітять творці ілюмінації Ейфелевої вежі

Костел Святого Миколая в Києві отримає “рельєфну” підсвітку від творців ілюмінації на Ейфелевій вежі

“Технічні деталі проекту пощастило особисто обговорити з Джоном Кемпбеллом – інженером, який розробляв проект й унікальне освітлювальне обладнання для Empire State Building у Нью-Йорку. Цей хмарочос є однією з найбільш впізнаваних домінант нью-йоркської панорами. І в нашому проекті ми використовуємо технології, розроблені свого часу для освітлення Empire State Building”, – написав Каблука.

За його словами, завдання ускладнене “недоторканністю” історичного фасаду: на ньому не можна розміщувати додаткові конструкції. Тому було вирішено освітлювати фасад костелу з протилежного боку вулиці з сусідніх будівель на відстані близько 100 м.

Для цього на основі міжнародного досвіду фахівці розробили специфічне обладнання – дуже потужне і з екстремально вузькою двоградусною оптикою. У його створенні взяла участь компанія, яка реалізувала проекти освітлення Empire State Building, собору Паризької Богоматері, Ейфелевої вежі.

“Зазвичай таку архітектуру підсвічують світлом, що ковзає. Це створює характерні тіні. Освітлюючи його по-іншому, ортогонально спрямованими променями, ми розраховували світлові плями різних діаметрів, що покривають фасад фрагментарно і надають у такий спосіб рельєфність фасаду”, – додав Каблука.

Зараз обладнання для підсвічування перебуває на стадії монтажу.

Залишити відповідь