П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

В анексованому Криму заарештували “учасника незаконного українського батальйону”

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали кримчанина за підозрою в участі “у незаконному українському батальйоні імені Номана Челебіджихана”, який нібито є “особистим охоронцем” голови громадської організації “Аскер” Ленура Іслямова.

Про це повідомляє ТАСС.

Зазначається, що вранці відділення ФСБ “у межах розслідування кримінальних справ, порушених за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 208 КК Росії, відносно двох мешканців Республіки Крим, проводило слідчі дії та оперативно-розшукові заходи за місцем їх реєстрації та проживання”.

“Виявлено та затримано жителя Республіки Крим 1994 року народження. Він підозрюється в участі у незаконному збройному формуванні “Батальйон імені Номана Челебіджихана”, – заявили російські силовики.

Водночас журналіст “Радіо Свобода” Антон Наумлюк у Facebook повідомив, що ФСБ проводила обшуки за двома адресами, проте нікого там не затримувала.

“Управління ФСБ по Криму і Севастополю повідомляє про те, що сьогодні був затриманий якийсь підозрюваний в участі в загоні імені Номана Челебеджіхана. Відомство на представленому відео не вказує його особи, проте в інформаційному повідомленні його називають “охоронцем Іслямова”, який набрав загін у 2016 році”, – написав він.

Залишити відповідь