Четвер, 18 Квітня, 2024
Суспільство

Денисова повідомила тривожну інформацію про полоненого українського моряка

Якщо вчасно не надати належну допомогу, руку доведеться ампутувати

Уповноважена українського парламенту з прав людини Людмила Денисова повідомила, що одному з поранених українських моряків, захоплених Росією у Керченській протоці, Василю Сороці, загрожує ампутація частини руки. Як передає Replyua.net, про це вона повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook. За словами омбудсмена, у неї відбулася зустріч з родичами військовополонених моряків.

«Дізналася від Віктора Сороки про стан здоров’я його пораненого сина. У хлопця ще більше набрякла і посиніла рука і, якщо вчасно не надати невідкладну медичну допомогу, частину кінцівки доведеться ампутувати », – заявила вона.

Також Денисова зазначила, що негайно вийшла на зв’язок по телефону з в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун і озвучила прохання втрутитися в ситуацію і знайти лікаря в Москві, якому вдасться потрапити в СІЗО «Матроська тиша», відвідати там Василя Сороку і надати висновки щодо термінової і вкрай необхідної медичної допомоги.

Через деякий час омбудсменка сказала, що зв’язалася з радником президента РФ, Головою Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлом Федотовим з приводу даного питання.

Залишити відповідь