Субота, 20 Квітня, 2024
Наука

Годинник Судного дня залишився в двох хвилинах від кінця світу

За 70 років існування Годинника стрілки на ньому змінювали своє положення 23 рази. Стрілки символічного Годинника Судного дня не стали переводити, і вони, як і раніше, показують 23:58.

Про це повідомляє The Bulletin of the Atomic Scientists.

«Людство сьогодні стикається із двома екзистенційними загрозами, кожна з яких викликає надзвичайну стурбованість і вимагає негайної уваги», – йдеться в поширеній на прес-конференції заяві вчених.

«Основними загрозами є ядерна зброя і зміна клімату, за останній рік небезпека зросла через інформаційну війну з підриву демократії в усьому світі», – вважають вчені.

Під час прийняття рішення про переведення стрілок видавці журналу, а також його Рада піклувальників, до якої входять 15 лауреатів Нобелівської премії, керуються кількома факторами: ядерними погрозами, зокрема можливістю проведення теракту з використанням атомної зброї, наявністю зрушень у переговорах із ядерного роззброєння і нерозповсюдження, станом справ у мирній атомній енергетиці. У січні 2007 року було прийнято рішення про те, що буде враховуватися і небезпека, яку представляє для людей зміна клімату планети.

Залишити відповідь