Четвер, 28 Березня, 2024
Політика

Група законодавців США закликають Трампа стримати російську агресію в Чорному морі

Новий проект резолюції Сенату передбачає потужну відповідь на агресію РФ в Україні

24 січня група законодавців США подала до Сенату резолюцію з закликом до президента Трампа вжити дій задля стримування російської агресії в Чорному морі, посилення оборонної допомоги Україні а також припинення проекту “Північний потік 2”.

Крім основних співавторів: сенатора від республіканської партії Рона Джонсона та сенатора від Демократів Ричарда Дурбіна, проект резолюції підтримали ще 62 сенатори.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Джонсона.

Відповідне повідомлення також розміщено Посольством України у США.

“Минуло два місяці з часу захоплення Росією трьох українських кораблів та їх команд в міжнародних водах і досі ні кораблі, ані команди не повернуто до України. Міжнародна спільнота, загалом, звернула свою увагу на інші питання, так і не надавши адекватної відповіді. Це абсолютно хибний сигнал для Володимира Путіна. Дії Москви випробовують рішучість Заходу і, якщо наша відповідь не буде потужною, такі дії триватимуть. Ми не мусимо це дозволити”, – додав Джонсон.

В проекті резолюції сенатори закликають Трампа разом з міжнародними союзниками провести “рішучу операцію з свободи мореплавства у Чорному морі”. Автори резолюції також закликають НАТО посилити свої спроможності у Чорному морі і надати підтримку міжнародній операції з утвердження свободи мореплавства.

США мають підтримати українські збройні сили новою допомогою, наголошують співавтори резолюції.

Залишити відповідь