П’ятниця, 29 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 26 січня

Концертне виконання опери «ДОН ЖУАН»

Вольфганг Амадей Моцарт. Опера «Дон Жуан» (концертне виконання)

Національний камерний ансамбль «Київські солісти».

Диригент – Сергій Голубничий

Дон Жуан – Андрій Бондаренко

Участь беруть:

Cергій Магера

Андрій Маслаков

Людмила Осташ

Дар’я Литовченко

Олександр Харламов

Анатолій Погрібний

Тетяна Журавель

Народна хорова капела «Золоті Ворота» КБВ НАН України

Мізансцени – Віталій Пальчиков

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 70 – 300 грн.

Показ фільму «Dominion»

Домініон – повнометражний фільм від режисера Кріса Дельфорса та продюсера Шона Монсона, режисера фільму «Земляни», який розкриває проблему використання тварин людиною. Фільм знятий за допомогою дронів, прихованих і кишенькових камер, та озвучений такими зірками, як Хуакін Фенікс, Руні Мара та Sia.

Фільм Домініон має побачити кожен, хто любить тварин.

Час: 19.00.

Місце: Vegan boom store (вул. Б. Хмельницького, 16-22).

Вартість: вхід вільний, необхідна реєстрація.

Концерт Eugene Dobrovolskyi Quartet

Усі учасники колективу – музиканти, які беруть участь у різноманітних проектах та пишуть і грають власну музику. У програмі «Jazz is Life» ви почуєте авторські композиції Євгена Добровольського, а також композиції його друзів, а за сумісництвом – учасників квартету.

Eugene Dobrovolskyi Quartet – це:

Ілля Єресько – рояль

Христина Кірик – контрабас

Олександр Поляков – барабани

Євген Добровольський – вібрафон

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32)

Вартість: 400 грн.

Театралізована вечірня екскурсія «Містична Україна»

Українська історія приховує безліч таємниць, містичних та нерозгаданих легенд. І завіса над деякими з них підніметься під час захопливої екскурсії при світлі каганців.

Час: 19.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 150 грн.

Концерт «Музичне суаре. Батл класики та джазу»

У концерті прозвучать хіти джазової музики і світової класики: Сергій Рахманінов і Джордж Гершвін, Петро Чайковський і Астор П’яццолла, Михайло Глінка і Джеррі Херман. У виконанні Дмитра Агєєва ви почуєте «Бессаме мучо» і «Попутну», а Євгенія Проворова заспіває всіма улюблений «And all that jazz» і «дзвінкіше жайворонка спів».

Час: 18.00.

Місце: Будинок вчених (вул. Володимирська, 45а).

Вартість: 150 – 300 грн.

Вечірка «Silent Hill Party»

Silent Hill Party – вечірка, де на вас чекає містика закинутого міста, і де моторошні створіння з ваших нічних жахіть вільно гулятимуть серед гостей.

Для вас гратимуть київські гурти «Больше Леса» (shoegaze/ ambient) та Gentle Ropes (gothrock/darkgaze), проект Smereka Beats (electronica/techno), діджеї Divuar, Weeper, Nocturnal та SS, танцюватимуть чарівні монстри, а також буде показано театралізований перформанс за мотивами різних частин гри Silent Hill.

Дрес-код вечірки: тематичні вбрання персонажів або монстрів Сайлент Хіллу; або будь-який інший моторошний костюм; або gothic/industrial/metal одяг. Пам’ятайте, що гості теж можуть створювати атмосферу, тож закликаємо вас виглядати не буденно!

Час: 19.00.

Місце: Boonker Place (вул. Магнітогорська, 1б).

Вартість: 150 грн.

Концерт «Таємниці старого Відня»

Найвідоміший український класичний проект – камерний ансамбль «Артехатта» під керуванням Мирослави Которович готує чудову подію до Дня народження В.-А. Моцарта – концерт для дітей та дорослих «Таємниці старого Відня»!

Під час концерту відбудуться елементи інтерактиву – спілкування оркестру і маленьких слухачів. Прозвучать відомі твори віденських класиків, такі, як «Дитяча симфонія» Й. Гайдна, «Анна полька» Й. Штрауса, «Аве Марія» Ф. Шуберта та інші чудові музичні перлини. Агентство «Музичний сад» та неординарні молоді музиканти упевнені, що саме так потрібно відзначати День народження генія!

Проект Класика Плюс – це серія заходів для усієї родини, де музика у виконанні провідних українських та іноземних музикантів, буде об’єднана з номерами найкращих артистів різних жанрів. Під час концертів діти навчатимуться слухати класичну музику у виконанні оркестру, а дорослі – ще раз переконаються у тому, що краса та любов врятують світ!

Час: 12.00.

Місце: Будинок архітектора (вул. Бориса Грінченка, 7).

Вартість: 200 – 425 грн.

Аудіотур «Майдан. Прогулянка»

«Майдан. Прогулянка» – це історія Маші, студентки Києво-Могилянської академії. В ніч на 11 грудня 2013 року замість того, щоб готуватися до екзамену з історії радянського суспільства, Маша поїхала на площу захищати наметове містечко. Під час туру ви поїдете разом із нею…

Автор: Пьотр Армяновські та Діма Левицкий

Текст: Діма Левицький

Музика: Jonny Fox (Foundling)

Голос у навушниках: Римма Зюбіна

Перформерка: Катя Пономаренко

Подія у межах виставки «Революціонуймо».

Старт аудіотуру – біля виходу з м. Університет. Збір – об 11.50.

Час: 12.00.

Місце: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12).

Вартість: вхід за квитком.

Концерт «Carnevale di Venezia»

Скористайтеся можливістю зануритися в світ класичної музики під дивовижними зоряними та блискавичними проекціями на величезній бані Планетарію.

В програмі прозвучать твори А. Вівальді, Ф.Крейслера, Молінеллі, К.Е.Баха, Боцца, Боккеріні, Моцарта. В програмі візьмуть участь музиканти ведучих оркестрів України. Спеціальний гість програми Кента Ігараші (ЯПОНІЯ).

Час: 19.30.

Місце: Київський планетарій (вул. Велика Васильківська, 57/3).

Вартість: 200 – 350 грн.

Лекція «Що випивали і чим запивали українці на свята у XVIII столітті»

Стереотипні уявлення про застілля в давній Україні часто пов’язані із бурлескними картинками про сивуху, мед, дячка напідпитку, нетверезих кумів абощо. Звісно, напої власного виробництва якнайширшого асортименту були в меню до святкових столів. Проте не тільки вони, і не лише спиртне полюбляли в козацькій Україні.

Автор лекції – доктор історичних наук Максим Яременко, старший науковий співробітник музею та професор кафедри історії НаУКМА.

Час: 16.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 30 грн.

Екскурсія «Від Незалежності до Незалежності»

Екскурсія охоплює період від проголошення в роки Української революції (ІV Універсал УЦР) до проголошення Акту незалежності України 24 серпня 1991 р.

Це надзвичайно складний та цікавий період історії України, коли наша країна двічі змогла отримати Незалежність. Це доба наймасштабніших та найкривавіших конфліктів у історії людства – Перша та Друга світові війни, Українська революція 1917-1921 років, криваві часи більшовицького терору та боротьба за Незалежність. Колекція артефактів цього періоду в Національному музеї історії України величезна, а в експозиції представлені як справжні реліквії української державності, з якими пов’язані переламні моменти нашої історії, так і речі, що були невід’ємною частиною побуту старших поколінь українців та їхніх батьків ще якихось кілька десятиліть тому.

Екскурсію проведе Богдан Скопненко, провідний науковий співробітник відділу історії України ХХ ст.

Час: 13.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 20 грн + вхідний квиток до музею (50 грн – повний, 30 грн – для школярів/студентів/пенсіонерів). 

1 коментар

Залишити відповідь