П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Цікаве

Україна за рік піднялась на 10 позицій у рейтингу сприйняття корупції

У рейтингу Transparency International щодо рівня вразливості держави до корупції, «Індекс сприйняття корупції», Україна у 2018 році набрала лише 2 бали, що дозволило їй піднятися на 10 позицій. Водночас, рівень корупції в Україні залишається найгіршим у Європі після Росії.

Про це повідомляє Transparency International.

«Такий результат не відповідає задекларованим нашою країною прагненням до швидкої євроінтеграції, реформ та очищення від корупції всіх сфер життя. Якщо ситуація з корупцією в Україні продовжить змінюватися такими темпами, то наздоганяти ту ж таки Польщу доведеться не одне десятиліття», — повідомив виконавчий директор Transparency International Україна Андрій Боровик.

Зазначається, що зростання показників України у рейтингу відбувся через покращення оцінки бізнесу ситуації з корупцією в країні. Зокрема, підприємці позитивно оцінили запровадження системи автоматичного відшкодування ПДВ, розширення роботи системи Prozorro тощо.

Водночас, у Transparency International розкритикували процес перевірки кандидатів на посади суддів, роботу Національного агентства з питань запобігання корупції та продовження роботи поліції, СБУ та прокуратури з економічними злочинами.

«Тиск на активістів та журналістів так і не припинився. Страшним прикладом цієї тенденції стало вбивство Катерини Гандзюк», — зазначають в організації.

Залишити відповідь