Четвер, 28 Березня, 2024
Цікаве

В Україні виникла цікава концепція щодо переробки сміття в мільярд кубометрів газу

У Фонді енергоефективності України розробили концепцію енергетичної утилізації сміття, яка передбачає створення на основі сміттєвих полігонів об’єктів альтернативної енергетики

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Зазначається, що українці щороку накопичують додатково до десяти мільйонів тонн сміття. За розрахунками уряду, за умов використання відповідних технологій, з цього обсягу сміття можна видобувати електричну та теплову енергію, еквівалентну одного мільярда кубометрів газу.

«Розроблена концепція передбачає створення законодавчих стимулів для роздільного збору, вивезення та перероблення сміття, а також подальшої генерації енергії», – повідомляють в уряді.

Зокрема, там пропонують створити систему стимулів для інвестицій у галузь переробки сміття, підвищити податки на захоронення сміття на полігонах, надавати державні гарантії щодо довгостроковості угод для компаній, що працюватимуть у сфері переробки сміття на енергію тощо.

«Формування нової системи поводження зі сміттям для подальшої генерації енергії вирішить енергетичні, економічні та екологічні проблеми українських громад», – додають у прес-службі уряду.

Зазначимо, що наразі цей документ є лише концепцією. Для втілення відповідної ініціативи у життя необхідно розробити та ухвалити відповідні законодавчі акти.

Залишити відповідь