Четвер, 28 Березня, 2024
Освіта

Передові вчені України на Німеччини працюватимуть разом у нових центрах наукових досліджень

Україна та Німеччина починають новий проект зі створення в Україні спільних центрів передових досліджень під керівництвом провідних вчених.

Про це сторони домовилися під час 12-го засідання українсько-німецької Робочої групи з науково-технологічного співробітництва, що відбулася сьогодні, 31 січня 2018 року, в Києві, повідомляє Освітній Портал.

Передбачається, що українські партнери співпрацюватимуть з передовими німецькими вишами, дослідницькими інститутами та компаніями. Проект підтримуватиме Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень Німеччини. Це можуть бути або абсолютно нові центри, або розширено існуючі дослідницькі структури.

Від України ініціативу супроводжуватиме Міністерство освіти і науки. Зокрема, МОН надаватиме українським партнерам проекту необхідну інформацію та доступ до додаткових ресурсів, а також підтримку щодо вирішення податкових та нормативно-правових питань.

«Сьогодні ми домовилися про ключові політичні речі щодо впровадження проекту зі створення спільних центрів передових досліджень. Подальші обговорення вже більш конкретних кроків відбуватимуться згодом із залученням широкого кола експертів обох країн», – повідомив очільник української делегації, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха.

Залишити відповідь