Середа, 17 Квітня, 2024
Економіка

На реконструкцію колишнього одеського санаторію витратять 30 млн грн

Міністерство оборони України має намір виділити понад 30 млн грн в 2019 році на реконструкцію колишнього одеського санаторію “Лермонтовський”

Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

“Буде збережено паркову зону “Лермонтовського”, яку лише впорядкують фахівці”, – відзначають в прес-службі міністерства.

На території Центру вже протягом тижня проводяться роботи по інвентаризації майна санаторію, а також перевірка будівель і споруд на наявність явних і прихованих дефектів.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центру Ілля Лубашев, більшість об’єктів санаторію, повернутого у власність держави, знаходяться в дуже занедбаному стані, деякі споруди напівзруйновані. За результатами перевірки будуть розпочаті ремонтно-відновлювальні роботи. В першу чергу, це стосується їдальні та спального корпусу № 1, які будуть відремонтовані і реконструйовані. Це дозволить розмістити велику кількість людей.

Також запланована реконструкція 3-го і 4-го спальних корпусів, які за своїм сьогоднішнім станом зможуть працювати тільки в літній період.

Фахівці відзначають значний знос електромереж, систем опалення, водопостачання та водовідведення. У багатьох будинках протікає дах, пошкоджено стіни та стелю.

Залишити відповідь