Вівторок, 16 Квітня, 2024
Економіка

Понад 4 мільйони га української землі належить іноземним компаніям

Більше чотирьох мільйонів гектарів землі уже є власністю іноземних компаній і не являються українськими

В черзі на оформлення ще біля трьох мільйонів. Про це заявив радник Міністра внутрішніх справ, колишній фермер та нардеп Михайло Апостол, пише Agroter.

“Не вірю, що про це не знають очільники держави і нардепи. А чому мовчать і нічого не роблять уже майже 30 років? Питання риторичне”, – розповідає Михайло Апостол.

Багато українців думає, що раз є мораторій на подаж землі сільськогосподарського призначення, то її ніхто не може купити. Насправді, виявляється, це не зовсім так.

Процес не продовження мораторію, на думку радника Міністра, просто дасть можливість всі ці дії узаконити і стимулюватиме скупляти землю за різними шахрайськими схемами по мінімальних цінах.

“Справжнім мораторієм, як це прийнято у всіх розвинених країнах світу, є закон про обіг земель с/г призначення, в якому мало б бути вказано: хто має право купляти, де проживати,яку мати освіту, досвід роботи, по якій мінімальній ціні, який державний орган має це контролювати. У нас закону немає, немає запобіжника, проте є тіньовий ринок!”, – підсумовує Михайло Апостол.

Залишити відповідь