П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Політика

Сьогодні ЦВК завершує прийом документів від кандидатів

У неділю, 3 лютого, завершується термін подання до Центральної виборчої комісії документів для реєстрації кандидатом на пост Президента

Згідно з планом подання документів до Центрвиборчкому для реєстрації кандидата на пост Президента України розпочалося з першого дня виборчого процесу, тобто 31 грудня 2018 року, та закінчується за 55 днів до дня виборів, тобто 3 лютого 2019 року.

ЦВК приймає рішення про реєстрацію кандидата на пост Президента України або про відмову в реєстрації протягом п’яти днів з дня прийняття документів, тобто до 8 лютого включно.

В Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування триватиме до 3 лютого.

Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн.

Наразі ЦВК зареєструвала 28 кандидатів на посаду глави держави: Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка, Романа Насірова, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Аркадія Корнацького, Олександра Вілкула, Юлію Тимошенко, Дмитра Добродомова, Олександра Мороза, Іллю Киву, Руслана Кошулинського, Олександра Данилюка, Сергія Таруту, Володимира Зеленського, Ігоря Смешка, Інну Богословську, Юрія Дерев’янка і Миколу Габера.

Залишити відповідь