П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Луценко подала проти Гриценка позов до суду на 2,5 мільйона гривень

Нардеп від “Блоку Петра Порошенка” та дружина генпрокурора Ірина Луценко подала до суду на колишнього міністра оборони та чинного кандидата у президенти Анатолія Гриценка.

Про це заявила дружина генпрокурора Ірина Луценко у ефірі телеканалу ZIK.

Конфлікт між Луценком і Гриценком виник через слова останнього про те, що деякі чиновники ховали своїх дітей від фронту, а якщо й посилали на війну, то повертали їх завчасно. Такі закиди стосувалися й чинного очільника ГПУ Юрія Луценко.

Вона вимагає від нього відшкодувати 2,5 мільйона гривень моральної компенсації за образу честі та гідності сім’ї Луценків.

Також вона продемонструвала довідку з військової частини, де служив її син. За словами парламентарки, він був звичайним рядовим, керував артилерійською гарматою та одним із останніх отримав посвідчення учасника АТО.

“Щодо колишнього міністра оборони Гриценка. Він має військову освіту, він був міністром оборони, йому пропонував президент Порошенко йти міністром оборони, очолювати РНБО та інші посади – відмовився. Тільки верховний головнокомандувач. За 4 роки ця людина була єдиний раз на фронті: приїхав у цивільному одязі та дуже здивувався, що армія – вдіта та взута. Звичайно, тепер уже можна пропонувати себе верховний головнокомандувачем. Але тоді, коли була така біда, чому Ви власне, Анатолію Гриценко, не пішли на фронт. Це попахує дезертирством, це попахує відмазуванням. Тільки верховний головнокомандувач, а запропонувати себе як військовий кадровий – ні”, – заявила Ірина Луценко.

Залишити відповідь