П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіУкраїна

Метро на Виноградар: почали розбирати старий глибокий ствол метрополітену

Як повідомили у ПАТ «Київметробуд», на даний час працівниками «Київметробуду» проводяться роботи по облаштуванню будівельних майданчиків, необхідних для початку основних робіт.

Зокрема підготовлено дві дільниці, одна з яких знаходиться поблизу станції метрополітену «Сирець», інша на перетині вул. Межової та вул. Північно-Сирецької. Обидві ділянки призначенні для монтажних робіт обладнання, що буде задіяне під час побудови підземної лінії метро та станціі «Мостицька», зокрема тунелепрохіднецького механізованого комплексу Herrenknecht.

Наразі ведуться роботи з демонтажу перекриття існуючого ствола метроплітену, глибиною понад сорок шість метрів та діаметром більше десяти. Вже встановлено огорожі та виконується тимчасове електрозабезпечення. Наступним кроком буде підготовка до влаштування тимчасових доріг.


Враховуючі те, що частину робіт заплановано в зоні парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Сирецький Гай», що входить до природно-заповідного фонду України, наступні етапи будівництва пов’язані з отримання дозволів відповідних державних органів.

Залишити відповідь