П’ятниця, 19 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 12 лютого

Концерт квартету Руслана Єгорова

Четвірка українських джазменів – Руслан Єгоров, Дмитро Александров, Микола Кістеньов і Павло Галицький – зіграють джазові стандарти в авторській обробці.

Квартет Руслана Єгорова:

Руслан Єгоров – вокал, клавіші

Дмитро «Бобін» Александров – тенор саксофон

Микола Кістеньов – контрабас

Павло Галицький – барабани

Час: 20.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 190 – 820 грн.

Виставка «Традиційні ґаджети»

Музейний проект «Традиційні ґаджети» представляє найбільшу колекцію керамічних іграшок у Києві. Експонати доповнені їхніми 3D-моделями, і скориставшись QR-кодами, можна розглядати іграшки на персональних ґаджетах.

На виставці представлено дрібну керамічну пластику від давньоруської доби (Х-ХІІІ ст.) до нового часу (ХVIIІ-ХІХ ст.) з колекцій Музею історії міста Києва та Інституту Археології НАН України, а також роботи сучасних художників-керамістів. Більшість іграшок експонується вперше.

Окрасою виставки є музичне оформлення: лідерка гурту ONUKA Ната Жижченко зіграла на свищиках ХVII-ХVIIІ ст. Традиційні інструменти з музейної колекції, що мовчали сотні років, знову зазвучали. Атмосферу виставки створюють також фотографії дітей, вбраних у репліки строїв різних епох, які бавляться керамічними іграшками.

Куратори виставки – Аліна Сушко та Олександр Пашковський.

Час: 17.00.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Вартість: пільговий квиток – 30 грн, повний квиток – 40 грн.

Вистава «Пісня»

«Пісня» – вистава про маленьке село Ульгівок, де до 1946 року жило 90 % українців, а потому не лишилось жодного. Це вистава про все найгірше і найкраще – берлінський мур, турецька площа Таксим, український Майдан, – що одного разу трапилось із нами, а тепер віддаляється. Чи можна його вхопити – і як? Хіба спуститись під землю в маленькому польському селі, бо тільки під землею в маленькому польському селі все ще лишається український світ. Спуститись – і щось зрозуміти (або ні).

Спільний проект Театр ЗА ДВА ТИЖНІ, Театр переселенця/Theatre of Displaced People, PostPlayТеатр.

Вистава російською мовою, присутня нецензурна лексика.

Рекомендований вік глядачiв 16+

Час: 20.00.

Місце: PostPlay Театр (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 200 грн.

Презентація українського перекладу «Шерлока Голмса»

Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» і «Книгарня «Є» запрошують вас на презентацію першого в Україні повного перекладу циклу повістей і оповідань Артура Конан Дойла про пригоди славетного детектива у новому перекладі талановитого сучасного перекладача і вче­ного Володимира Панченка.

1887 року в «Бітонському різдвяному альманасі» з’явилася друком повість «Етюд у багряних тонах» нікому тоді не відомого автора – лікаря Артура Конан Дойла. Упродовж чотирьох наступних десятиліть ім’я цього письменника стане одним із найпопулярніших не лише в рідній Британії, а й у цілому світі, а створені ним персонажі – геніальний детектив-аматор Шерлок Голмс і його простакуватий приятель доктор Вотсон – заживуть у свідомості читачів власним, часом навіть незалежним від волі автора, життям. А пізніше на скромній лондонській вулиці Бейкер-стріт навіть з’явиться будинок-музей Шерлока Голмса, який щороку прийматиме мільйони відвідувачів з усього світу…

Час: 18.30.

Місце: книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3).

Вартість: вхід вільний.

Відкриття виставки Олени Придувалової та Оксани Цюпи «Середмістя-Передмістя»

Фрагменти київського життя представлені на цій виставці двома художницями в живописі та текстильній скульптурі. «Середмістя-Передмістя» – це типові київські краєвиди і люди, до яких ми звикли настільки, що не зауважуємо краси та плинності буденного: зупинка швидкісного трамваю, індустріальні передмістя та фрагменти в центрі, стихійні базарчики, маршрутки, залізничний вокзал, двійко з курочкою та півником на Золотих воротах, пані з відром гладіолусів біля кінцевої метро, старий хіпі з таксою…

Представлені фрагменти міста та містян, здається, були і будуть завжди незмінними, але кожен новий день накладає на них відбиток тліну, і вони зникають із життя, з нашої пам’яті та історії, перетворюючись на чистий спомин.

Художниці, кожна власними засобами, поєднали колір, фактури, об’єми та площини й написали свою сюжетну київську історію, щоб показати красу київської миті, містян і простору, в якому вони існують.

Наскільки ж буденність може бути прекрасною, типажі впізнаваними, а розуміння цінності пам’яті й інтерпретації життєвих митей – фіксованим… Саме це розуміння і дало поштовх для ідеї та реалізації проекту спільної виставки.

Час: 19.00.

Місце: Арт-простір «White World» (вул. Пушкінська, 21).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь