Четвер, 28 Березня, 2024
КриміналСуспільство

В Угорщині відкрито понад 300 кримінальних справ проти українців у за’язку з шахрайством

Чи буде всіх виявлених порушників позбавлено громадянства Угорщини у прокуратурі не повідомили

Прокуратура Угорщини відкрила вже 370 кримінальних справ проти українців, які незаконним шляхом отримали угорське громадянство. Про це повідомив генпрокурор Угорщини Петер Полт, пише Mukachevo.net.

По 156 справах уже пред’явлені звинувачення. У документі також говориться, що наразі активно ведеться 60 розслідувань, 32 випадки перебувають ще на початковій стадії. Загалом винесено судові рішення по 108 справах, дві з них ще не є остаточними.

За словами генпрокурора, розслідування починалося, коли виявлялося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови або коли іспит на знання мови здавала підставна особа.

Повідомляється, що раніше голова фракції опозиційної партії “Демократична коаліція” (DK) Агнеш Вадаі закликала генпрокуратуру Угорщини почати розслідування за фактами незаконного отримання громадянами України угорського громадянства. Кілька політиків від “Демократичної коаліції” повідомляли, що в східній частині країни зареєстровано багато українців, яких нібито готують до фальсифікації результатів виборів в країні.

Залишити відповідь