Вівторок, 16 Квітня, 2024
Спорт

Футбольний клуб “Барселона” взяв кредит через фінансову скруту

Футбольний клуб “Барса” витратить отримані кошти на купівлю футболістів влітку 2019 року, коли відкриється нове трансферне вікно

Про це повідомляє El Pais.

“Барселона” звернулася до двох американських інвестиційних фондів, у яких взяла у кредит 140 млн євро. У Pricoa Capital Group каталонці позичили 90 млн євро, ще 50 млн євро вони отримали від компанії Barings. “Барселона” повертатиме гроші впродовж п’яти років під 1,8% річних.

Зазначається, що футбольний клуб витратить отримані кошти на купівлю футболістів влітку 2019 року, коли відкриється нове трансферне вікно.

Експерти припускають, що кредит, який взяла “Барселона” свідчить про суттєві фінансові проблеми клубу. Вони можуть бути пов’язані із захмарними зарплатами футболістів, на які каталонці витрачають найбільше усіх футбольних клубів світу. Лише за минулий сезон “Барса” заплатила своїм гравцям 487 млн євро.

Крім того, клуб здійснив минулого сезону два великі трансфери, витративши на придбання у “Ліверпуля” бразильця Феліпе Коутінью 135 млн євро, а на купівлю у дортмундської “Борусії” француза Усмана Дембеле 120 млн євро.

Залишити відповідь